ЗОДИАК и КАМЪНИ

Публикувано от Paola_Apologna 14.05.2016 0 Коментар(и) ПОЛЕЗНО,БЛОГ,

ЗОДИАК и КАМЪНИ

По-долу са посочени камъните, които носят най-много късмет за съответния зодиакален знак:

 

ОВЕН - диамант ТЕЛЕЦ - смарагд(емералд)
  /21 март -   20 април/   /21 април - 21 май/
БЛИЗНАЦИ - „лунен камък” или перли РАК - рубин
  /22 май - 21 юни/   /22 юни - 22 юли/
ЛЪВ - оливин (перидот,хризолит) ДЕВА - сапфир
  /23 юли - 23 август/   /24 август - 23 септември/
ВЕЗНИ - опал или турмалин СКОРПИОН - топаз или цитрин
  /24септември - 23 октомври/   /24октомври - 22 ноември/
СТРЕЛЕЦ - тюркоаз КОЗИРОГ - гранат
  /23ноември - 21 декември/   /22декември - 20 януари/
ВОДОЛЕЙ - аметист РИБИ - хематит или аквамарин
  /21 януари - 19 февруари/   /20февруари - 20 март/

 

Освен горепосочените, подходящи са за:

  • огнените знаци ( Овен, Лъв, Стрелец ): карнеол, обсидиан, рубин;
  • земните знаци ( Козирог, Телец, Дева ): ахат, яспис, лапис, малахит и тюркоаз;
  • водните знаци ( Риби, Рак, Скорпион ): опал, както и корал и перли;
  • въздушните знаци (Водолей, Близнаци,  Везни): аквамарин, аметист и планински кристал.

 

 

КАМЪНИ – ВЪЗДЕЙСТВИЯ и СИЛА

/традиционни и културни вярвания/

АКВАМАРИН = син БЕРИЛ. Прозрачен скъпоценен камък – за медитация, мир и спокойствие. Носи надежда (добре е да се подарява на хора в депресия). Щастлив е за моряци – мистичен камък, здраво свързан с океана.

     

АМЕТИСТ – лилав КВАРЦ. Медальон (висулка) от аметист контролира темперамента. Казват, че разтваря съсиреци, подобрява дишането, лекува главоболие и зъбобол, съдейства за бистро мислене и пази половинката ти вярна. Ако сложиш аметист под възглавницата си, той ще ти донесе хубави сънища. Други вярвания свързват аметиста с алкохола – например за имунитет към напиване. Наричан е „владишки камък” защото са го носили владици (епископи). Причината: лекува душата и и носи мир.

     

АХАТ – много видове като всички са непрозрачни или полупрозрачни.  Носи късмет; свързан е с „третото око” и символизира любовта на човека към доброто.

зелен ахат – носи изобилие, късмет, благоденствие и дълголетие. Помага за по–добро дишане, подобрява зрението. Казват също, че е камък за плодородие и при безплодие. Когато е с мъхообразни шарки носи добра селскостопанска реколта.

огнен ахат – помага за подтискане на диабет. Усилва спиритуализма.

сив ахат – за хладнокръвие и красноречие; прогонва страха. Помага при схванат врат и простудна треска. Пази от змии и отрови. Защита е за децата. Спомага за добра кариера и пази от интриганти.

   

ГРАНАТ – полупрозрачен цикламен през тъмночервен към черен непрозрачен камък. Изпълнен е с много сила: дарява приятелство, великодушие и дълъг живот. Чисти акне, отстранява тумори. Предизвиква креативност. Пази от лоши пожелания. Талисман е и защитава от рани и зло. Когато се носи дава истинска любов и вярност.

 

     

ДИАМАНТ – означава непобедим. Съществува от бистър като вода до непрозрачен. Оцветяванията се получават от включения на други елементи в кристалната решетка на въглерода. Според някои е камъка с най-голяма сила, който символизира слънцето и невидимия огън. Помага при лечение на очни болести. Пази от отрови и лоши сънища. Ако е бистър – отговаря на истинска любов, а ако е мътен – на покварена. Добре е да се носи когато има конфронтации. Дава изключителна издръжливост.

   

КАРНЕОЛ = червен АХАТ или ХАЛЦЕДОН. Помага на тялото да абсорбира витамини, минерали и други съставки. Пази от паяци и скорпиони, а също и от лоши очи. Ако е с триъгълна форма лекува стомаха и черния дроб, спира кървене от носа. Усилва радостта от живота, дава кураж и мотивация.

   

LAPIS LASULI – скала, която съдържа ЛАЗУРИТ, СОДАЛИТ и КАЛЦИТ. На цвят е тъмносин до синьосив, което се дължи на подобните ЛАЗУРИТ и  СОДАЛИТ. КАЛЦИТ-ът, който е мек бял, жълт, кафяв или розов, внася промени в нюанса и твърдостта. Ако го носите винаги ще бъдете обичан. Допринася за сближаване с Бог. Привлича късмета, отстранява подтиснатоста, добър е за очите. Смесен с кристал дава голяма сила. Понякога го наричат „райски камък”.

     

„ЛУНЕН” КАМЪК – млечнобял през оранжевеещ до безцветен. Както бялото е най-енергийно, така и белият „ЛУНЕН” КАМЪК носи най-голяма сила,която нараства, когато се смеси с перли. Подпомага стремежа към духовно водачество. Може да Ви донесе  интересни преживявания; помага за чудесно бъдеще. Щастлив е за влюбени; подкрепя истинската лбов. Много женствен камък е. Помага при раждане, успокоява главоболие и кървене на нос. Отстранява подуване от течности и помага в борбата с рака.

   

МАЛАХИТ – зелен до тъмнозелен, непрозрачен. Подобен е на АЗУРИТА и се среща заедно с него.Облекчава  родилни болки. Пази малките деца и успокоява болките им при никнене на зъби. Пази от лоши очи. МАЛАХИТ със сърцевидна форма носи излекуване на „разбито” сърце.

   

ОБСИДИАН – вулканско стъкло т.е. е аморфен минерал. Най-разпространеният е черен на „снежни” петна. Носи прочистване и трансформация. Дава проницателност и голяма вътрешна устойчивост пред лицето на опасност. Символизира огъня, жизнената сила и съзиданието. Добър е за очите.

     

ОЛИВИН = ПЕРИДОТ = ХРИЗОЛИТ – зелен (зехтинено) до жълт. Лекува черния дроб и чревни неразположения. Действа по-силно, когато е върху злато. Има успокояващо влияние. При пиърсинг пази от зло.

     

ОПАЛ – аморфен минерал, кремък. Подобрява здравето (тонуса). Понякога прави незабележим този, който го носи. Едни казват, че носи късмет само на родените през октомври. Други казват, че носи и на останалите, ако е подарен през октомври. черен опал - носи късмет огнен опал – в червената гама. Носи надежда и постижения. Казват, че е камък на децата и театъра. Въвлича притежателя си в нови ситуации. Усилва проницателността, ако се носи на челото.

     

ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ = прозрачен КВАРЦ - чист кварц облекчава жаждата. Много е енергиен: използван е за кристални топки (силно спиритуалистично!). Носи дъжд. Усилва комуникативността;пречиства сърдечно. Олицетворява безкрайността на пространството и времето.

     

РУБИН – червен прозрачен. Изключително енергиен, свързан с жизнената сила, огъня и кръвта. Добър е за сърцето. По-силен е, когато се носи отляво. Пази мислите чисти, създава позитивни сили и по-висока концентрираност.

     

САПФИР – Скъпоценният е прозрачен, най-често е син. Пази от зло и черна магия. Носи истина, благоденствие и пречистване. Лекува очни болести и други лицеви проблеми.

     

СМАРАГД = ЕМЕРАЛД = зелен БЕРИЛ. След диаманта е най-твърдото вещество на Земята. Казват, че прави притежателя си по-чиста и по-организирана персона. Помага за приятни сънища и предизвиква прекрасно бъдеще. Дава издръжливост на възрастните. Втренчване в камъка усилва проницателността. Подсилва паметта и интелигентността. Ако е наблизо, пази от лоши очи. Помага при очни инфекции. Облекчава родилни болки и епилептични припадъци. Никога не трябва да се подарява в понеделник, защото носи лош късмет. Най-добре е да се подарява в сряда. За истинска любов – бистър камък. Както любовта вехне, така и смарагдът.

     

ТОПАЗ – може да бъде безцветен, воднобистър, жълт, тъмножълт или син.  Много е чувствителен на горещо – променя си цвета. Пази от пристъпи и травми; също от кошмари, епидемии и от страх от смъртта. син топаз – носи добри мисли и спокойствие. Помага за спокоен сън. жълт топаз – най-хармоничния. Може да спира кръвоизливи.

     

ТУРМАЛИН – носи добър късмет, мотивация и воля. Използва се за медитация. зелен турмалин – добър е за сърдечни неразположения. червеникав турмалин – носи проницателност, самоотвержена любов и съчувствие. Срещат се и безцветен, и розов турмалин.

     

ТЮРКОАЗ – камък, който е много тясно свързан със земните недра. Придава мъдрост, спокойствие, честност и приятелство. Носи щастие и добро здраве, особено за очите. Пази от лоши очи и травми. Помага на ловците. Пази от ухапвания на паяци и змии. Помага за медитация (камък  за извисяване). Най-добре е, ако е получен като подарък.

     

ХЕМАТИТ (кръвен камък – хема означава кръв) – стоманеносив или с различни червени оттенъци. Оставя червена черта. Допринася за качеството на кръвта, усилва паметта, покачва виталността. Високото съдържание на желязо помага да се отстранят анемия и менструални болки. Може да помогне да се спре кръвотечение. Носи успех и равновесие. Дава сила на онези, които се упражняват. Пази от неприятелски планове, помага при противопоставяния.

     

ЦИТРИН = жълт КВАРЦ. Помага да си изясним какво искаме от живота. Добър е за кръвообращението и облекчава депресия.

     

ЯСПИС – нечист КВАРЦ; плътен, непрозрачен. зелен яспис – помага да се възстанови обонянието. червен яспис – спира кървене, помага за по-леко дишане и при раждане. Съществуват също: розов, с леопардова окраса и черен.

     

 

ДРУГИ ВЕЩЕСТВА – ВЪЗДЕЙСТВИЯ и СИЛА

КОРАЛ – увеличава плодородието. Пази от уроки. Добър е за деца ( пази ги ). Също има значение за силите на съзиданието. Дарява мъдрост. кафяв корал – атакува злите духове. червен корал – за дълбока вярност.

       

ПЕРЛА – символизира невинност и плодовитост. Вярвало се е, че понякога носи печал, но този негативен ефект се неутрализира когато перлите се смесят с диаманти. Вярвало се е също, че е афродизиак, лекува депресия и умопомрачение. Носи дълголетие, успокоява сърдечни и болки в гърдите. Олицетворява истината и духовното знание; предпазва непорочността; охлажда горещия темперамент; носи разбирателство и самовглъбеност.

Напиши коментар